2011/01/06

,,In mintea unui copil..."

Povestea noastra incepe din cele mai vechi timpuri,chiar inainte de venirea,pe lume a lui Iisus Christos,a unui popor,care a stat la baza formarii unei populatii,care la randul ei va sta la baza formarii limbii si poporului roman.Incerc alaturi de aceste hieroglife din cerneala,sa trezesc la viata,amintirea celor care au fost inaintea noastra,amintirea care sa dainuie in inima si mintea oamenilor.Multi istorici remarcabili dintre care:Nicolae Iorga,C.C.Giurescu si Vasile Parvan au trezit istoria veche,demult pierduta,prin lucrari scrise,prin munca asidua si stradanii,dar ,,marginile vietii lor,i-au impiedicat de la mari intentii.Acum,in acest timp,TRAG UN SEMNAL DE ALARMA!Oamenii,care traiesc acum,nu mai sunt preocupati de istorie si lasa ca,incet,incet istoria sa se stinga pentru totdeauna.Dar mare pacat!Eu nu stiu ce pierd!Ei trebuie sa stie ca datorita lui Stefan,Vlad,Iancu si Mihai,care i-au biruit pe vrajmasi,suntem acum liberi.Oriunde mergem,noi romanii,suntem aratati cu degetul,injurati si porecliti in toate felurile.Ma gandesc in odaia mea,cum se poate ca noi,care avem stramosi viteji sa inclinam capul ,ori de cate ori suntem umiliti.Ceea ce v-am scris este doar un fragment din multele texte pe care le voi scrie,si sper ca lumea,sa observe opinia pe care o are un copil asupra vremurilor in care traim...

3 comentarii:

 1. Sa traiesti mult si frumos,Emi, asa cum iti este sufletul! Sa fii puternic si perseverent, caci calea pe care te asezi la drum este anevoioasa, in ceata si cu destui maracini si destui dintre cei ce stau pe margine or sa arunce spre tine cu vorbe grele si vor incerca sa te intimideze. Sa nu iei in seama decat pe cei de la care ai de invatat, pe cei pe care-i stii a fi de buna credinta, pe cei care pot sa te ajute. In rest, lumea-i larga si poate sa adaposteasca pe oricine.
  Esti un copil sensibil si cred ca vei ajunge departe de vei fi la fel de ambitios si muncitor asa cum am apucat sa te cunosc. Oricine s-ar bucura sa te aiba elev si cred ca, de s-ar gasi intre elevii fiecarui profesor macar trei ca tine, acel profesor ar putea spune cu sufletul impacat ca nu munceste in van.
  Drum bun in viata, Emi! Iti spun doar, asemeni romanilor: VIVAT! CRESCAT! FLOREAT!
  prof. O.Preluca
  P.S.Mai verifica, din cand in cand, punctuatia.

  RăspundețiȘtergere
 2. Bravo mai tineo tot asa.Din istorie se invata!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Bravo,esti un baiat destept!Bafta in continuare si sa o continui tot asa!

  RăspundețiȘtergere